Učestvovanje Juinsa na Serbian Fashion Week

Prolećno izdanje “Srpske nedelje mode – Serbia Fashion Week" održano je od 26-30.04.2022. godine u Auli Master centra Novosadskog sajma i u SKC Fabrika u Novom Sadu.

Na otvaranju prestižne modne manifestacije DOO Jugoinspekt – Novi Sad se predstavio preko poslovne jedinice za tekstil, kožu i obuću.

Naglašena je važnost kontrolisanja kvaliteta tekstilnih proizvoda, obuće i kožne galanterije i usaglašavanja sa srpskim standardima i važećim zakonskim regulativama, kao i izdavanje Izveštaja o kontrolisanju kvaliteta i/ ili kvantiteta koji su neophodni za izradu Deklaracije.

Izdavanje Izveštaja  je podržano analizama od strane sopstvene akreditovane laboratorije za ispitivanje (SRPS ISO/IEC 17025:2017).

Srpska nedelja mode je manifestacija koja povezuje oblasti kulture, umetnosti, turizma i mode, a od ove godine je i deo projekta “Najbolje iz Vojvodine" istakao je Miloš Rodić, Direktor Kvaliteta DOO Jugoinspekt – Novi Sad, koordinator Projekta.

U pet dana, Novi Sad je ugostio veliki broj kreatora iz zemlje i inostranstva, kao i brojne prijatelje i medijske partnere iz Srbije, Evrope, Azije i sa Bliskog Istoka.

Na Serbia Fashion Week-u predtavile su se nove snage Jovana Živković i „RA“ Teodora Radenković, dečji brend „TMV Fashion“, gosti iz „Carmichael Byfield“ iz Holandije, „ZIA Budapest“ iz Mađarske, švedska dizajnerka Iman Belmkadem, Kristina Marović iz Crne Gore, ali i domaća poznata imena Alexander Bratscher, Marija Šabić, Valentina Dukić i Boško Jakovljević.